Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
Konferencia SAS pri SAV (2009)

Pri príležitosti 50. výročia vzniku Slovenskej astronomickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied sa 5. - 7. novembra 2009 konala v priestoroch Astronomického ústavu Slovenskej akadémie vied v Starej Lesnej prvá odborná konferencia Slovenskej astronomickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied s Názvom "Pozorovateľská astronómia na hvezdárňach Slovenska".
Cieľom odbornej časti bolo prezentovať výsledky práce členov astronomickej komunity na Slovensku, odborných pracovníkov hvezdární, členov Slovenskej astronomickej spoločnosti združujúcich sa v jej odborných sekciách, dobrovoľných pracovníkov, vedúcich astronomických krúžkov pri školách a centrách voľného času.
V rámci konferencie sa hodnotili aktivity organizované v rámci končiaceho sa Medzinárodného roka astronómie Spoločnosťou ako aj hvezdárňami.


Do úspešného priebehu konferencie prispeli svojimi aktivitami aj zástupcovia Kysuckej hvezdárne (poster o činnosti v oblasti Pozičných meraní, časť výstavy astronomických fotografií s názvom „Čaro vesmíru“, prezentácie). Materiály si možte pozrieť na stránke SAS pri SAV alebo tu (poster, príspevky do zborníka referátov – Mäsiar, Delinčák)