Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
"Čo vieš o hviezdach?" - Krajské kolo (2010)

Považská hvezdáreň v Žiline v spolupráci s Kysuckou hvezdárňou v Kysuckom Novom Meste zorganizovali 22. a 23. apríla 2010 po sérii regionálnych kôl celoslovenskej vedomostnej astronomickej súťaže „Čo vieš o hviezdach?“ na Kysuciach, v Liptove, Turci a Orave jej krajské finále v Žiline.
Pätnásť zástupcov regiónov v prvej a dvadsať súťažiacich v druhej vekovej kategórii žiakov základných škôl a nižších ročníkov osemročných gymnázií, trinásťsúťažiacich študentov stredných škôl a vyšších ročníkov osemročných gymnázií, bojovalo v priestoroch Makovického dome v Žiline o tri postupové miesta v každej kategórii na celoslovenské finále.

Odborná porota po dlhom zápolení súťažiacich v znalosti miestopisu oblohy, riešení výpočtového astronomického príkladu, náročného testu a individuálnej odpovede na vylosovanú otázku z astronómie a astrofyziky, určila v každej kategórii troch víťazov.

http://www.astrokysuce.sk/images/stories/ASTROKYSUCE/realizovali%20sme/2010/cvoh2010/kk/s1.JPG http://www.astrokysuce.sk/images/stories/ASTROKYSUCE/realizovali%20sme/2010/cvoh2010/kk/s2.JPG http://www.astrokysuce.sk/images/stories/ASTROKYSUCE/realizovali%20sme/2010/cvoh2010/kk/s3.JPG

Výsledkovú listinu si môžete pozrieť tu.
Finále jubilejného XX. ročníka celoslovenskej vedomostnej súťaže „Čo vieš ohviezdach?“ organizuje Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v dňoch 8. – 10. júna 2010 v Krajskej hvezdárni a planetáriu M. Hella v Žiari n. Hronom.

Podľa tlačovej správy Miroslava Znášika, Považská hvezdáreň v Žiline, upravil J.Mäsiar