Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
Pre najmenších

JANKO A MARIENKA STRATENÍ VO VESMÍRE

Program poskytuje deťom prvé zoznámenie sa s vesmírom. Pozostáva z vesmírnej rozprávky o Jankovi a Marienke a ich výlete do vesmíru. Rozprávka pokračuje odborným programom zameraným na slnečnú sústavu. Navštívime spolu všetky planéty našej slnečnej sústavy a porozprávame si o nich tie najúžasnejšie veci.

STRATENÉ SLNIEČKO

Program je zameraný na našu najbližšiu hviezdu Slnko. Krátka rozprávka o stratenom Slniečku a následný vzdelávací program podá deťom hravou formou najdôležitejšie informácie o Slnku a jeho vplyve na našu Zem. Spolu si posvietime na našu hviezdičku Slniečko, dozvieme sa o ňom množstvo nových informácii, naučíme sa ho bezpečne pozorovať a ukážeme si ako dokáže Slniečko oživiť solárne hračky.

DO VESMÍRU!

Krtko Zdeňka Milera sa pozrel do vesmíru nielen v príbehu “Krtko a raketa“ z r. 1965, ale aj o 45 rokov neskôr na palube skutočného raketoplánu. Kozmonaut Andrew Feustel si ho vybral ako maskota na posledný let raketoplánu Endeavour. Krtko deťom ukáže a vysvetlí ako to v tom vesmíre vlastne funguje. Prednáška je vhodná pre deti MŠ, prípadne pre deti 1. a 2. roč. ZŠ.

SLNEČNÁ SÚSTAVA PRE NAJMENŠÍCH

Program zoznámi deti so Slniečkom, planétami, Mesiačikom a celou slnečnou sústavou. Počas prednášky sa o všetkých z nich dozvedia množstvo zaujímavých informácií. Program je vhodný pre deti MŠ, prípadne pre deti 1. a 2. roč. ZŠ.