Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
Vytvarná súťaž "Vesmír očami detí" (2013)

Tohto roku prebehol už 28. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže “Vesmír očami detí“. Výtvarnú súťaž s astronomickou tematikou vyhlasuje  Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami a vzdelávacími zariadeniami na Slovensku. Je určená deťom z materských, základných a umeleckých škôl. Krajská hvezdáreň v Žiline zabezpečovala dve regionálne kolá, pre región Kysúc ako aj pre žilinský región.



Vernisáž výstavy víťazných prác za región Kysúc sa konala 15.3.2103 v priestoroch Mestskej knižnice Kysucké Nové Mesto. Odovzdávanie cien svojim vystúpením príjemne spestrila Mgr. Alena Ďuriaková a DiS.art. Adam Paskuda zo ZUŠ Kysucké Nové Mesto.Výstava v priestoroch Mestskej knižnice Kysucké Nové Mesto bola prístupná od 18.3.2013 do 27.3.2013
 
Odborná porota vybrala za každý región 25 najlepších prác, ktoré zabojujú v celoslovenskom kole. Všetky víťazné práce si môžete pozrieť v našej fotogalérii.
 
Výstava víťazných prác za žilinský región bola inštalovaná v priestoroch Makovického domu v Žiline v dňoch od 15.2.2013 do 28.2.2013.


 

.