Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
Festival Slnka (2013)
Pre všetkých, ktorí sa chceli dozvedieť viac o „našej“ hviezde a jej energii, pripravila Krajská hvezdáreň v Žiline podujatie s názvom Festival Slnka. Podujatie sa konalo na námestí Andreja Hlinku v Žiline 16. mája 2013, zúčastnilo sa ho viac ako 430 návštevníkov. Podobne sa Festival Slnka konal aj u nášho partnera, v priestoroch Hvězdárny Valašské Meziříčí a to dňa 24.5. 2013 pre 123 návštevníkovHoci počasie sa vydarilo len na festivale v Žiliine, veríme, že aj návštevníci českého festivalu si odniesli mnoho zážitkov a nových poznatkov.
 

 

 
Pre návštevníkov boli pripravené mnohé zaujímavé aktivity. Realizovali sa pozorovania Slnka (fotosféra, chromosféra, protuberancie, pozorovanie slnečného spektra atď.), solárne hračky alebo slnečná energia hravo a zábavne, jednoduché pokusy, Slnko v domácnosti (solárna pec, solárny kolektor, fotovoltaický článok atď.), výstava bannerov – Naša hviezda Slnko.
 

 

 
Podujatie sa uskutočnilo v rámci projektu Slnko svieti pre všetkých. Tento mikroprojekt je spolufinancovaný európskou úniou, z prostriedkov fondu mikroprojektov spravovaného Trenčianskym samosprávnym krajom.