Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
"Čo vieš o hviezdach?" - Regionálne kolá (2016)
Krajská hvezdáreň v Žiline, v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, realizuje tohto roku už 26. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže „Čo vieš o hviezdach?“Súťaž vyhlasuje Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami a planetáriami, okresnými astronomickými kabinetmi, okresnými osvetovými strediskami, centrami voľného času, regionálnymi kultúrnymi centrami. (Štatút súťaže nájdete na stránkach Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove.)
 
V Žilinskom kraji súťaž zastrešuje Krajská hvezdáreň v Žiline, ktorá v spolupráci s partnerskými organizáciami v jednotlivých regiónoch kraja
 
Regionálne kolo  pre okresy Kysucké Nové Mesto a Čadca sa konalo 16.3.2016 v priestoroch Kysuckej hvezdárne v Kysuckom N. Meste. Výsledkovú listinu v .pdf nájdete tu.
 
Regionálne kolo pre okresy Žilina a Bytča sa konalo v priestoroch Makovického domu v Žiline, dňa 17.3.2016. Výsledkovú listinu v .pdf nájdete tu.
 
Regionálne kolo pre okresy Martin a Turčianske Teplice, prebehlo 18.3.2016 v Astronomickej pozorovateľni M. R. Štefánika pri Gymnáziu Viliama Paulyniho- Tótha v Martine. Výsledkovú listinu v .pdf nájdete tu.
 
Regionálne kolo pre okres Ružomberok sa konalo v spolupráci s CVČ Elán Ružomberok a ZŠ Bystrická cesta, Ružomberok, dňa 22.3.2016. Výsledkovú listinu v .pdf nájdete tu.
 
Regionálne kolo pre okres Liptovský Mikuláš sa konalo v spolupráci s CVČ v Liptovskom Mikuláši, dňa 23.3.2016. Výsledkovú listinu v .pdf nájdete tu.
 
Regionálne kolo pre okresy Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín sa konalo v spolupráci s Oravskýn kultúrnzm strediskom v D. Kubíne a CSŠ A. Radlinského v D. Kubíne, dňa 7.4.2016. Výsledkovú listinu v .pdf nájdete tu.
 
Do krajského kola postupujú súťažiaci umiestnení na 1. až 3. mieste s pomedzi súťažiacich z jedného okresu, poliaľ získali nadpolovičný počet bodov (aspoň 41 bodov). Do Tým najlepším srdečne blahoželáme a tešíme sa na stretnutie v krajskom kole!
 
Najúspešnejší súťažiaci z okresných kôl postupujú do krajského kola súťaže, kde zabojujú o postup do celoslovenského kola. Krajské kolo súťaže sa uskutoční v podkroví Makovického domu (ul. Horný Val č. 20/41) v Žiline a to pre jednotlivé kategórie v nasledovných termínoch:
1. kategória- v stredu 27. 4. 2016 o 9:00
2. kategória- vo štvrtok 28. 4. 2016 o 9:00
3. kategória- v piatok 29. 4. 2016 o 9:00
 
V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujtePozvánka pre postupujúcich v .pdf aj tu
 
 
Mgr. Evka Neubauerová,
odborná pracovníčka Krajskej hvezdárne v Žiline