Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
Planetárium v meste - Mobilné planetárium v Žiline (2022)
 
Pre veľký úspech a záujem verejnosti Krajská hvezdáreň v Žiline opäť prináša svoje prenosné digitálne planetárium priamo do centra Žiliny. V dňoch od 21. do 26. novembra 2022 vás v priestoroch Makovického domu v Žiline prenesieme pod bezoblačnú nočnú oblohu a vtiahneme do nekonečných diaľav vesmíru. 
 
Pripravené sú dopoludnia vyhradené pre školské exkurzie i popoludňajšie premietania pre širokú verejnosť. Každé premietanie trvá okolo 45 minút a okrem fulldome filmu je obohatené o úvodné slovo profesionálneho hvezdára, ktorý vás prevedie dennou i nočnou oblohou, súhvezdiami, planétami a zaujímavými astronomickými úkazmi.
 
Kapacita planetária je obmedzená a na podujatie je potrebné objednať sa vopred. Rezervácia vstupeniek je možná od pondelka 14. novembra 2022 v pracovných dňoch v čase od 8:00 do 14:30 a to osobne alebo telefonicky na telefónnom čísle 041/5643200. Rezervované vstupenky si zakúpite pred premietaním priamo v priestoroch Makovického domu (Horný Val 20, Žilina). Vstupné je 3 €
 

Program pre školy: 21. - 25. november 2022

Na objednávku v čase od 8:00 do 15:00, školské skupiny v počte 20-25 žiakov, fulldome film podľa vlastného výberu. Kompletnú ponuku nájdete tu.

 

Program pre verejnosť :  21. - 26. november 2022

• o 16:00 „POLARIS - vesmírna ponorka a tajomstvo polárnej noci“ - Dobrodružstvo tučniaka Jamesa a polárneho medveďa Vladimíra v lietajúcej ponorke, ktorí objavujú záhadu polárnej noci. Pri svojom vedeckom bádaní musia podniknúť cestu do vesmíru, ktorá sa nezaobíde bez komplikácií. Dĺžka samotného filmu: 29 min.
 o 18:00 „ZO ZEME DO VESMÍRU“ - Výprava za spoznávaním tajomstiev vesmíru, ktorá začína v pradávnej minulosti, kedy naši dávni predkovia upierali svoj zrak k oblohe, vedie v čase do súčasnosti a v priestore na hranice nám známeho vesmíru. Dĺžka samotného filmu: 31 min.
 
 
Pre viac informácií nás smelo kontaktujte. Tešíme sa na vás!
Krajkská hvezdáreň v Žiline