Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
Výsledky okresných kôl súťaže "Vesmír očami detí" (2023)
Práca s názvom "Letím s hviezdou" od Viktórie Beňovej zo ZUŠ Kysucké Nové MestoSlovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskamii, vyhlásila už 38. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže „Vesmír očami detí“. Deti materských, základných a umeleckých škôl v nej výtvarne stvárňujú svoje predstavy na tému vesmír. 
 
Krajská hvezdáreň v Žiline organizovala štyri samostatné okresné kolá súťaže, pre okresy Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto a Žilina. V každom z nich sme v piatich súťažných kategóriách vybrali tie najkrajšie práce, ktoré postúpili do celoslovenského kola súťaže.
 
Všetkým postupujúcim srdečne gratulujeme a držíme palce v celoslovenskom kole súťaže. Zároveň ďakujeme všetkým ostatným nádejným umelcom, ktorí sa do súťaže zapojili. Budeme sa tešiť na vaše diela v budúrom ročníku súťaže! V neposlednom rade patrí poďakovanie všetkým pedagógom, ktorí sa deťom venujú a formujú z nich mladých aktívnych umelcov.
 

Výsledky okresého kola súťaže "Vesmír očami detí" 2023 - okres Čadca

Odovzdávanie cien, spojené s vernisážou výstavy postupujúcich prác za okres Čadca, sa konalo 20. apríla 2023 v priestoroch Kysuckého múzea v Čadci. Program svojimi husľovým vystúpeniami pedagógovia Základnej umeleckej školy M. R. Štefánika v Čadci Mária Kunáková, DiS. art. a Mgr. art. Anton Pohančeník.
 
Výsledkovú listinu okresného kola si môžete striahnuť tu:
 
Virtuálnu výstavu víťazných prác za okres Čadca nájdete v našej galérii:
 

Výsledky okresného kola súťaže "Vesmír očami detí" 2023 - okres Kysucké Nové Mesto

Vyhodnotenie súťaže za okres Kysucké Nové Mesto, sa konalo 21. apríla 2023 v priestoroch Mestskej knižnice v Kysuckom Novom Meste. Odovzdávanie cien malým umelcom a ich rodičom svojim hudobným vystúpením spríjemnili Mgr. Adam Paskuda a Mgr. Alena Ďuriaková, pedagógovia Základnej umeleckej školy v Kysuckom Novom Meste..
 
Výsledkovú listinu okresného kola si môžete striahnuť tu:
 
Virtuálnu výstavu víťazných prác za okres Kysucké Nové Mesto nájdete v našej galérii:
 

Výsledky okresných kôl súťaže "Vesmír očami detí" 2023 - okresy Bytča a Žilina

Vyhodnotenie súťaže za okresy Bytča a Žilina prebehlo spoločne a konalo sa 21. apríla 2023 v priestoroch Makovického domu v Žiline. Krásny hodobný sprievodný program pre víťazov a ich doprovod zabezpečili žiaci ZUŠ Ladislava Árvaya v Žiline. 
 
Výsledkové listinu okresných kôl si môžete striahnuť tu:
 
Virtuálnu výstavu víťazných prác za okres Bytča nájdete v našej galérii:
Virtuálnu výstavu víťazných prác za okres Žilina nájdete v našej galérii:
 

 

V niektorých prípadoch nám nebol doručený súhlas so spracovnaím osobných údajov autora práce a preto nemohlo byť zverejnené celé meno víťaza. Až po udelení súhlasu so spracovaním osobných údajov a jeho doručení na niektoré z pracovísk Krajskej hvezdárne v Žiline, bude možné zverejniť meno autora postupujúcej práce. Tlačivo môžete stiahnuť tu: Súhlas zákonného zástupcu dotknutej osoby (.pdf,196kB). Pre viac informácií nás kontaktujte.

Krajská hvezdáreň v Žiline