Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
Planetárium v meste (2023)

 

Po vlaňajšom úspechu Krajská hvezdáreň v Žiline opäť sprístupní svoje mobilné planetárium priamo v centre Žiliny.
 
Či už ako odmenu za úspešne zvládnutý školský rok alebo len ten tak pre potešenie, sme pre vás počas posledných dvoch júnových týždňov pripravili jedinečný zážitok z premietania v sférickom kine, plný zábavy i poznatkov o vesmíre. Naše planetárium bude nainštalované v priestoroch Makovického domu v Žiline (Horný val 20), stačí si zarezervovať vstup a prísť si to užiť.
 
V dňoch od 19. do 30. júna 2023 bude premietanie v čase od 8:00 do 14:30 vyhradené pre školy a iné záujmové skupiny. Aktuálnu ponuku programov nájdete tu.
 
V dňoch od 26. do 30. júna 2023 bude pripravené premietanie aj pre širokú verejnosť:
 
Pondelok až streda o 17:00 hod.: „POLARIS - vesmírna ponorka a tajomstvo polárnej noci“ 

Dobrodružstvo tučniaka Jamesa a polárneho medveďa Vladimíra v lietajúcej ponorke, ktorí objavujú záhadu polárnej noci. Pri svojom vedeckom bádaní musia podniknúť cestu do vesmíru, ktorá sa nezaobíde bez komplikácií. Dĺžka: 29 minút. 
 
 
 
Štvrtok a piatok o 17:00 hod.: SLNKO NAŠA ŽIVÁ HVIEZDA

Slnko, naša najbližšia hviezda, elektráreň našej planéty, zdroj energie, ktorý poháňa vetry, počasie a všetok život. Na náš svet svieti už štyri a pol miliardy rokov. Svetlo z neho letí na Zem približne 8 minút a 20 sekúnd, pričom z našej druhej najbližšej hviezdy, Proxima Centauri, letí svetlo na Zem 4,2 roka. Poďte s nami objaviť tajomstvá našej hviezdy a pozrieť sa na ňu nielen zo zemského povrchu ale i z vesmíru. Dĺžka: 25 minút.
 
 
Vstupné 3 €. Na podujatie sa objednáva. Viac informácií a rezervácia vstupeniek na čísle 041/564 32 00. Tešíme sa na vás!
 
 

POLARIS

Dobrodružstvo tučniaka Jamesa a polárneho medveďa Vladimíra v lietajúcej ponorke, ktorí objavujú záhadu polárnej noci. Pri svojom vedeckom bádaní musia podniknúť cestu do vesmíru, ktorá sa nezaobíde bez komplikácií. 
Dĺžka: 29 min.