Kysucká hvezdáreň LIVE

 


Virtuálne prehliadky:


Partneri:

  
     
  
 
 
 
Ako sa objednať?

Ako individuálny návštevník sa k nám dostanete bez predchádzajúceho dohovoru v čase prevádzky a večerných pozorovaní.

Na Kysuckú hvezdáreň:

Počas návštevy nášho zariadenia cez deň Vám prostredníctvom krátkej exkurzie predvedieme najmä ďalekohľady v kupole hvezdárne, aktuálnu výstavu inštalovanú v klubovni, zoznámime Vás s históriou, poslaním a odborným programom hvezdárne. V prípade priaznivého počasia môžete pozorovať Slnko a prejavy jeho aktivity. V mimoriadnych prípadoch aj planétu Venušu, prípadne Mesiac.

V prípadne hromadných skupín je potrebné sa vopred dohodnúť na termíne a prípadnom vzdelávacom programe. Túto požiadavku prosíme dodržať z dôvodu obmedzenej kapacity priestorov a personálu hvezdárne.

Návštevu je potrebné rezervovať aspoň dva dni vopred, v čase vrcholiacej sezóny (apríl-jún, september-november) aj skôr. Návštevu je možné rezervovať priamo na hvezdárni alebo telefonicky na čísle 00 421 41 421 2946.

Dohodnutý termín návštevy je potrebné z Vašej strany dodržať. V prípade, že si prajete už dohodnutý termín preložiť, prípadne návštevu zrušiť alebo budete z nejakého dôvodu meškať (vinou dopravnej situácie a pod.), neodkladne nám to telefonicky oznámte vo vlastnom záujme.

Na pracoviská v Žiline:

Návštevu možno objednať a podrobnosti dohodnúť s pracovníkmi na t.č. 041/5 643200.